boekentip

Boekentip

Op deze pagina geef ik periodiek een boekentip weg en schrijf een recensie over het boek. De boeken gaan over thema’s die ik behandel in mijn aanbod. Dit keer gaat het boek over persoonlijke ontwikkeling en verandering.

BoekGina2Boektitel: My CHANGE, auteur Gina De Groote

Het boek gaat over de zoektocht van Gina naar geluk in zingeving. Ze is heel openhartig en geeft een kijkje in haar leven en het pad dat ze heeft bewandeld op zoek naar zichzelf. Ik herken veel dingen die ze in het boek beschrijft. Zo begint ze haar boek met het beschrijven van haar leven als ambitieuze werkende moeder. Ik denk dat elke moeder van jonge kinderen worstelt met de vraagstukken die ze beschrijft, bijvoorbeeld “Hoe combineer je werk met een jong gezin?” Al snel komt ze erachter dat ze iets moest gaan doen waar ze een passie voor had. Ze had altijd een sterke drang gehad om de wereld positief te veranderen. En dan schrijft ze: “Ik zat in bad en bedacht een blad”. Toen ze in bad zat ontstond het idee om een magazine te maken met als thema “Verandering” en vooral met de nadruk op positiviteit. Ze geloofde in haar droom en toen volgde het pad om haar droom te verwezenlijken, namelijk het uitgeven van haar eigen magazine “CHANGE”. Ze heeft alles zelf gedaan om dit prachtige magazine uit te geven. Op dit pad kwam ze vele hobbels tegen die ze overwon, maar ook veel mensen die haar levenslessen leerde. Een van haar grootste leermeesters is haar man die op een jonge leeftijd is overleden. Ook hier schrijft ze openhartig over en wat overblijft is de kracht van de liefde. Ze gaat op een bijzondere manier om met het verwerken van dit grote verlies. Ook hier kwam ik veel herkenning tegen en vooral het idee dat ze een boek wilde schrijven en de kracht kreeg om dit ook te doen. Al met al is het een lezenswaardig mooi boek geworden. Door de openhartigheid, eerlijkheid en goede tips is het een boek waar veel mensen mooie lessen uit kunnen leren.

Boodschap van het boek

Ik mocht Gina een vraag stellen over My CHANGE en ik vroeg haar wat de belangrijkste boodschap is van haar boek. Haar antwoord luidt:

“Als je voelt wat ik destijds voelde bij het idee om een positief blad te maken, dan moet je daarmee aan de slag. Negeer niet dat intense gevoel bij een idee, hoe groots en gek dat dit ook moge zijn. Die intense gevoelens geven net aan dat je hart en ziel aangeven dat je ermee aan de slag moet. If you can dream it, you can do it hé?! Maar weet ook dat bij dergelijke zielenrealisaties ook veel groeipijnen horen. Ze aanvaarden en steeds verder groeien, zodat je anderen inspireert om zeker nooit hun droom te negeren”.

 

Meer informatie en huiskamerlezingen

foto_Gina

 

Je kan meer lezen over de auteur op: www.changethinkpositive.eu en www.mychange.be

De auteur geeft zowel in privé sfeer als op de werkvloer lezingen over My CHANGE waarmee ze maar één doel voor ogen heeft : de aanwezigen raken met haar persoonlijke verhaal.

Haar eerstkomende huiskamerlezing vindt plaats op 8 november 2016 en is er één van gastronomische aard, een co-creatie tussen 3 partijen: een plantaardige chef-kok, een gezondheidscoach met een prachtige locatie. Gina serveert haar verhaal als tussengerecht. Wil je méér weten over de huiskamerlezingen dan kan je Gina contacteren via gina@mychange.be