boek2

52 dagen met Beau

Het boek “52 dagen met Beau” gaat over de gehele periode van zwangerschap, verlies en rouwverwerking. Ik begon met schrijven om de herinnering aan mijn zoon levend te houden. Ook hielp het schrijven bij het verwerkingsproces, omdat ik door het schrijven meer rust kreeg in mijn hoofd. Pas later ontstond de behoefte om ook anderen mensen steun te bieden tijdens een rouwproces en in het bijzonder voor rouw over een kind. Voor het boek heb ik me verdiept in verschillende vormen van rouwtherapie en de verschillende rouwfases.

Inhoud boek

In het boek beschrijf ik onder andere tien helende activiteiten die ik tijdens mijn rouwproces heb gedaan. Een rouwproces is individueel en het wil niet zeggen dat deze activiteiten voor iedereen helpend zijn. Toch wilde ik ze delen in het boek. Omdat er vaak een taboe bestaat om over rouw te praten ben ik gaan zoeken naar wat voor mij hulpvol was. Een van de dingen was onder andere het bezoeken van een rouwtherapeute, maar ook simpele oefeningen als ‘schrijven’ zorgde voor meer rust. Een belangrijke boodschap van het boek is dat je er als ouders samen sterker uit kan komen. Vaak hoor je dat de kans groot is dat ouders na verlies uit elkaar gaan. Een groot deel blijft wel bij elkaar en zijn meer met elkaar verbonden. Er bestaat geen op maat gemaakt advies voor ouders die een kind hebben verloren, maar wel een algemeen advies en dat is:

“Doe vooral wat goed voelt ongeacht wat de omgeving ervan vindt. Zelfs als dit betekent dat je als partners anders met het verlies wil omgaan dan is dat ook oké. Het geheim ligt in het accepteren van elkaars rouwproces ook al kan die heel verschillend zijn. Het heeft geen zin om elkaar extra verwijten te gaan maken of elkaar aan te vallen, want je hebt het al druk genoeg met jezelf. Wel is het de kunst om elkaar niet te verliezen en te blijven communiceren”.

Boodschap van het boek

Een belangrijke boodschap van het boek is dat je als ouder weer positief verder kan gaan. Rouw om een kind duurt een heel leven lang, maar je kan zelf kiezen hoe je ermee om gaat. Ik hoop dat ’52 dagen met Beau’ een verhaal is waarin lotgenoten zichzelf kunnen herkennen, maar ook zeker kunnen inzien dat er weer hoop is op een mooi leven na het verlies.

Informatie:

Het boek wordt online verkocht via uitgeverij Boekscout. Het boek kan gekocht worden via de volgende link:

fotoboek

Hans


"Een lezenswaardig boek over een aangrijpende gebeurtenis. Het geeft een hele goede weergave van de keuzes en problemen waar je dan als ouders voor staat. Om aan te sluiten bij de vorige review: bijzonder inderdaad om te zien dat uit een zo trieste gebeurtenis ook nog positieve elementen naar voren gebracht worden. Het geeft aan dat het leven door gaat."

Mieke


" Een indringend boek over het verlies van een kind. Op een open manier verwoordt de schrijfster de emoties die haar overkwamen bij het korte leven en het verlies van haar zoontje Beau. Ze neemt ons mee op de zoektocht naar een manier, om dit grote verlies te verwerken".

Susanne


"Wat een mooi, ontroerend en aangrijpend boek wat ik niet geheel met droge ogen heb kunnen lezen! In grote lijnen kende ik het verhaal van Beau al maar wat bijzonder dat je door dit boek meegenomen wordt in zijn helaas maar korte leven, heel mooi om daarin deelgenoot te worden. Want dat wordt je door het lezen van dit boek! En wat mooi om te zien dat uit zoiets intens en verdrietigs door de ouders zo'n mooie positiviteit is gekomen, waarmee ze volgens heel veel mensen tot troost kunnen zijn!"