overmij

Audrey Loman

Tijdens de studie Bedrijfskundige Economie kwam ik in aanraking met het belang van de menselijke factor binnen organisaties. Voor mijn scriptie deed ik mee aan een onderzoek naar kritische succesfactoren van veranderprocessen. Uit het onderzoek bleek al snel dat organisatiefactoren en menselijke factoren even belangrijk zijn. Ik studeerde af op de methodiek Organizational Behavior Management oftewel (OBM). OBM is een effectieve methodiek om prestaties te verbeteren door middel van gedragsverandering.

Werkervaring

Na mijn studie ging ik als consultant aan de slag en werkte binnen projecten ter verbetering van bedrijfsprocessen. Ik werkte binnen diverse bedrijfsbranches en paste de methodiek Business Proces Management toe om processen te optimaliseren Ook hier zag ik dat de menselijke factor essentieel is. Als de mensen binnen de organisatie niet meewerken aan de verbetervoorstellen is een advies niks waard. Ook zag ik dat steeds meer mensen last krijgen van stress, waardoor prestaties onder druk komen te staan.

Verbeteren van prestaties en welzijn

De combinatie van prestatieverbetering en het verbeteren van het welzijn van medewerkers fascineerde mij steeds meer. Toen ik in 2012 mijn zoontje Beau verloor aan een spierziekte besloot ik mijn hart te gaan volgen om meer gehoor te geven aan mijn passie. Het overlijden van mijn zoon heeft mij vooral geleerd dat je dingen niet moet uitstellen tot later. We hebben geen zekerheid dat we later de tijd krijgen om iets te gaan doen. Als je iets echt graag wilt doen, dan moet je nu al stappen ondernemen richting het doel. Mijn passie is om mensen te helpen bij persoonlijke ontwikkeling. Dit is een breed begrip, maar mijn affiniteit ligt in het helpen van mensen om meer innerlijke rust en geluk te ervaren.

Mindfulness

Na het verlies van mijn zoon kwam ik zelf in stressvolle periode terecht en kwam in aanraking met een wetenschappelijk bewezen therapie: Mindfulness Based Stress Reduction. Deze therapie gaf mij veel rust en vertrouwen. Dit moest ik doorgeven aan andere mensen. Ik volgde een opleiding tot trainer Mindfulness en gooide een balletje op bij mijn werkgever. Sindsdien geef ik met veel voldoening de training Mindful Werken binnen het bedrijfsleven.

Coaching & rouwbegeleiding

Naast procesverbetering en Mindfulness coach ik professionals op het gebied van persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Dit kunnen verschillende vraagstukken zijn, zoals ‘Hoe zorg ik voor meer balans tussen werk en privé?’ of “Hoe kan ik meer voldoening krijgen in mijn leven?’. Daarnaast bied ik begeleiding bij vraagstukken die gaan over het omgaan met verlies. Doordat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het kan zijn om dit met een deskundige te delen ben ik mij gaan verdiepen in het rouwproces en rouwtherapie. Door inzicht te krijgen in een rouwproces en acceptatie kunnen we ervoor zorgen dat verlies ons leven niet negatief hoeft te beïnvloeden.

Boek

Na het overlijden van Beau wilde ik een boek schrijven om de herinnering levend te houden. Ook kwam ik erachter dat schrijven een heel goed hulpmiddel is tijdens de verwerking. Door te schrijven kon ik mijn hoofd leegmaken door de emoties van me af te schrijven. In 2014 werd mijn boek “52 dagen met Beau” gepubliceerd en word ik regelmatig gevraagd voor lezingen en interviews op het gebied van “Omgaan met verlies”. Mijn missie is ook om lotgenoten te laten zien dat er weer licht komt na het verlies en ouders op een mooie betekenisvolle manier kunnen omgaan met het verlies.

Ontvang gratis mijn Beaumind inspiratiemail!