Training stressreductie in de natuur

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de natuur een heilzame werking heeft op ons welzijn en positieve effecten heeft op het herstel van ziekte en stress. Ik organiseer daarom de 1-daagse training “Stressreductie in de natuur”. Tijdens deze dag doorlopen we verschillende theoretische modellen en doen we praktische oefeningen die de deelnemers mee kunnen nemen in de praktijk. We krijgen inzicht in de werking van het brein (o.a. emotieregulatiesystemen) en vergroten ons inzicht in onze automatische stressreactie. Daarna doen we gezamenlijk oefeningen die je direct kan meenemen in de praktijk.

  • Stress en het brein;
  • Stressreactie;
  • Emotieregulatiesystemen;
  • Omgaan met stressvolle gedachten;
  • Oefeningen om stress te verminderen;
  • Wandelingen in de natuur.

Inhoud trainingsdag

De trainingsdag bestaat uit een afwisseling van theorie, praktische oefeningen en het doorbrengen van tijd in de natuur (o.a. individuele en/of groepswandelingen). De lunch wordt verzorgd op de locatie.

Trainingslocatie

Afhankelijk van de wensen van de klant ga ik op zoek naar de juiste plek in de natuur (strand, heide, bos of duinen). Ik werk momenteel samen met een aantal prachtige locaties, onder andere:

  1. De Hoorneboeg ( Hilversumse Heide)
  2. Landgoed “De Horst” ( Utrechtse Heuvelrug)

Praktische informatie:

De investering voor de trainingsdag bedraagt €395, – per persoon (excl. BTW). De trainingsdag start om 10:00uur en eindigt om 16:30uur. De training is bestemd voor iedereen die beter wil omgaan met stress. Dit kan zijn n.a.v. een burn-out of n.a.v. de wens meer grip te krijgen op stress.