Begeleiding “Van angst naar vertrouwen”

Angst(en) kennen we allemaal. Angst is een natuurlijk beschermingsmiddel en zorgt er in veel gevallen voor dat we ons kunnen beschermen tegen gevaar. Hoewel angst van nature onze ‘helper’ is, kan angst ons ook behoorlijk in de weg staan. Dit komt vaak voor als we last hebben van irreële angsten. Wellicht hebben we in het verleden angstige situaties meegemaakt, maar hebben we in het heden nog steeds last van angstige gedachten die te maken hebben met deze situaties. We kunnen in het heden dan besluiten ons te gaan gedragen naar deze angsten. Dit is zonde, omdat we onze ware potentie niet kunnen benutten.

Lezing, training, workshops en coaching

Hoewel angst ons van nature beschermt tegen levensbedreigende situaties kunnen we dagelijks angst ervaren. Hierdoor ervaren we stress. Vandaag de dag is het ervaren van stress een normaal verschijnsel geworden. Helaas krijgen we daardoor te maken met verschillende stressgerelateerde klachten. Angst zorgt dan ook voor vecshillende stressgerelateerde klachten:

 • Een slechte concentratie op het werk;
 • Veel piekeren over het werk;
 • Verminderde energie;
 • Negatieve gedachten over het werk;
 • Slaapproblemen;
 • Verschillende klachten als hoofdpijn, krampen etc

Als we deze klachten langdurig negeren kunnen we zelfs een burn-out krijgen. Om dit te voorkomen is het goed om inzicht te krijgen in onze angst en concrete handvatten te hebben over hoe je angst kan omzetten naar vertrouwen. Daarom geef ik over dit onderwerp lezingen, workshops, trainingen en 1 op 1 coaching.

 Wat zijn de effecten?

Middels de training en coaching help ik jou inzicht te krijgen in jouw angst. We gaan kijken naar de oorsprong en leren dat onze angst(en) van nature onze helpers waren. We leren deze angsten mild tegemoet te treden en daarna de angst om te zetten in vertrouwen. Ik gebruik hiervoor diverse instrumenten en technieken vanuito.a. cognitieve therapie., mindfulness, compassie en positieve psychologie. Het doel is altijd om in een vertrouwde omgeving de angst om te zetten naar vertrouwen. Als we minder angst ervaren uit zich dat in o.a.:

 • Minder piekeren;
 • Een betere concentratie;
 • Betere nachtrust;
 • Meer grip op eigen leven;
 • Ervaren van meer rust;
 • Minder last van negatieve gedachten.

Individueel coachtraject ( 6 maanden )

Het coachtraject bestaat uit 8 individuele sessies verspreid over 6 maanden.

Tijdens de eerste 4 sessies wordt de deelnemer zich bewust van onderliggende (onbewuste) angsten die een bron kunnen zijn voor effecten als: verminderde energie en het niet optimaal kunnen functioneren. Na bewustwording leren we de angst te erkennen en te accepteren.

Tijdens de laatste 4 sessies wordt er gewerkt aan vertrouwen en persoonlijke kracht. Hoewel de angst er nog steeds is kan de deelnemer hierbij blijven zonder er in mee te gaan. Hierdoor krijgt de deelnemer de ruimte zich te focussen op innerlijke kracht, waardoor deze groter zal groeien dan de angst.

Het traject is met name effectief voor medewerkers die te maken hebben met angst en hierdoor belemmerd worden in het functioneren.

Tarieven:

Voor de tarieven kunt u contact met mij opnemen via: info@beaumind.nl.